luni, 26 noiembrie 2012

cu dezgust despre casă şi grădină

 
Zilele astea eram prin Timişoara, cu treabă, cu un covrig printre dinţi în loc de prânz, cu nişte acte în poală pline de susanul covrigului, cu telefonul la ureche şi cu ochii în zare. La un moment dat văd un banner cu ceva reclamă la un magazin din cele pentru casă şi grădină. Nu-i dau numele pentru că nu doresc să-i fac reclamă. Nici măcat negativă. Punct.

Nu bag afişul prea mult în seamă, dar reuşesc să citesc mesajul stupid afişat pe el cu litere cât Casa Poporului. Era un nene care zicea ceva de genul : "mi-am luat calorifer cu salariul pe 4 zile de muncă" şi că acest minunat magazin oferă posibilitatea şi celor cu venituri mărunte să-şi permită un calorifer cu munca pe 4 zile. 

Şi acum raţiunea mea zice aşa: măi dragă magazin cu de toate pentru toţi, dacă nenea din reclamă câştigă în 4 zile lucrătoare 200 de lei (atâta ţipa bannerul că valorează caloriferul respectiv) rezultă că pe 5 zile lucrătoate cât are săptămâna de muncă, ia cam 250 de lei. Da? Bun. Asta înseamnă că pe toată luna de 4 săptămâni a câte 200 de lei fiecare săptămână înseamnă 1000 de lei în buzunarul muncitorului cinstit. Da? Bun. Păi şi atunci cum Dumnezeu poate un nene cu casă şi familie de întreţinut să plătească 200 de lei pe un calorifer? Cum naiba crede acest magazin că cineva care câştigă 1000 de lei pe lună poate să-şi permită brusc să rămână cu 800 de lei pe lună pentru plătit curent, apă, gaz, transport, mâncare, aer şi vise? 

Toată seria de reclame de acest gen nu este decât o insultă, ca să nu mai zic că este de o stupizenie ieşită din comun. Poate dacă reclama zicea că respectivul, adunând 5 luni la rând, a reuşit să-şi ia calorifer sau whatever grăia vreun adevăr, dar aşa... seriously? Nu ştiu cine se ocupă de reclamele pentru acest magazin, dar sigur nu ştie ce înseamnă să trăieşti cu 1000 de lei pe lună sau mai puţin.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu