vineri, 9 noiembrie 2012

Paulo Coehlo - Unsprezece minute



   

Mi-a plăcut şi nu prea... Este o carte ce merge repede, se citeşte uşor, are un subiect pe placul tuturor şi merită băgată în seamă într-o seară mai friguroasă când nu prea ai pe unde te plimba. 

Cartea este inspirată din viaţa unei prostituate a cărei poveste începe în Brazilia şi se continuă prin Europa. Traseul tinerei spre prostituţie începe timid. După ce visează ca noi toţi la dragostea frumoasă, pasională, de cinema, îşi frânge inima în colţii iubirii neîmpărtăşite şi pleacă în lume în căutarea ei. Destinul o duce în Elveţia unde ajunge să lucreze ca prostituată într-un bar de lux. Îşi închide sufletul în paginile unui jurnal în timp ce-şi exploatează trupul pentru a-şi strânge o mică avere care să-i permită să se întoarcă în ţara mamă şi să-şi cumpere o fermă alături de părinţii ei. 

Bineinteles că autorul are milă de noi şi ne oferă un final de basm ce implică regăsirea de sine şi descoperirea măreţului sentiment despre care tratează atâtea cărţi, romane şi autori: dragostea adevărată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu